Green na čtrnáctce přišel o titul, na Albatrossu tak slaví Kieffer

DP World Tour
Green na čtrnáctce přišel o titul, na Albatrossu tak slaví Kieffer

Zdálo se, že si Gavin Green titul na Czech Masters 2022 nenechá ujít. Jedinou chybu ve finále vyrobil na čtrnáctce, přišel ale hned o dvě rány a nakonec mu jediná scházela na vítězného Maxmiliana Kieffera.


Velmi dlouho nenasvědčovalo nic tomu, že by měl mít Gavin Green nějaké potíže. Skvělou rundu měl sice rozjetou Cormec Sharvin, když hrál za -8 po dvanácti jamkách, od Greena byl ale daleko.

Stejně jako největší hvězda Ian Poulter. Angličan trefil šest birdie, neudělal jedinou chybu a vyhoupl se alespoň na dělené třiadvacáté místo. O titul se ale přesto hrálo jinde. Nejlepší pozici měl samozřejmě Green.

Spoluhráč ve flightu Thomas Pieters sice nezačal zle, triple-bogey na čtyřparové jedenáctce mu ale vzalo vítr z plachet. Nakonec odehrál finále v paru a bere dělenou osmou pozici. Green naopak dlouho chybu neudělal, po třinácti jamkách hrál za -3 a měl náskok dvou ran na duo Pulkkanen - Kieffer.

Jenže zatímco v pátek na čtrnáctce skóroval, dnes na ní po ráně do vody ztratil dvě rány a o titul přišel. Tapio Pulkkanen se pro změnu vyřadil na osmnáctce, kde teprve podruhé v celém turnaji chyboval.

Maxmilian Kieffer po šesti birdie poprvé zachyboval na patnáctce, na těžké sedmnáctce si ale famózně přihrál a birdie puttem se poprvé dostal do vedení. Osmnáctka se v jeho případě nesla v klidném duchu - druhá na green a pohodlné dva pary do birdie.

Čekání bylo rozhodně psychicky náročné, nakonec se ale Max Kieffer svého prvního triumfu dočkal. Gavin Green sice měl na osmnáctce příležitost poslat Czech Masters do play-off, putt z necelých tří metrů ale objel jamku. Německý golfista tak získal svůj první titul z DP World Tour, více než deset let poté, co jedinkrát triumfoval na Challenge Tour.