Zalatoris kvůli zranění přijde o finále FedEx Cupu. A nejen to

PGA TOUR
Zalatoris kvůli zranění přijde o finále FedEx Cupu. A nejen to

Will Zalatoris po předčasném konci na BMW Championship nebude startovat na závěrečném podniku sezóny, tedy Tour Championship. A pro mladého Američana to bohužel není jediná špatná zpráva. 


Will Zalatoris měl obrovskou příležitost získat triumf ve FedEx Cupu a dojít si tak pro 18 milionů dolarů. Po prvním titulu na úvod play-off se dostal do čela FedEx Cupu, z druhého turnaje ale kvůli zranění odstoupil.

Propadl se tak na třetí pozici, přesto měl rozhodně šanci urvat celkové vítězství. Zalatoris ale již poznal diagnózu - má dvě vyhřezlé ploténky a z Tour Championship se musel odhlásit. Tím pádem spadne na třicáté místo a jako bonus získá 500 tisíc dolarů.

Zalatoris nicméně nebude nikým vystřídán a pořadí se skóre se měnit nebude. V East Lake tak bude startovat devětadvacet golfistů.

Co se mladíka ze San Francisca týče, ten kromě Tour Championship přijde také o Presidents Cup. Tam se sice automaticky nekvalifikoval, bylo ale velice pravděpodobné, že v nominaci pro Quail Hollow bude. V průběžném pořadí figuroval na sedmé pozici a měl si zahrát první týmovou soutěž. Takto přenechá místo někomu jinému. Harmonogram návratu stanoven není, agent Allen Hobbs ale uvedl, že se Zalatoris plně soustředí na návrat, jakmile to jen bude možné.