Lieser ve Švýcarsku odstartoval parem, Mrůzek hraje nad par

DP World Tour
Lieser ve Švýcarsku odstartoval parem, Mrůzek hraje nad par

Ondřej Lieser vstoupil do Omega European Masters podstatně lépe, než v minulém týdnu do Czech Masters. Přesto jej čeká boj o cut, stejně jako Filipa Mrůzka.


Ondřej Lieser na Omega European Masters ve švýcarské Crans-Montaně neodstartoval zle. Připsal si dvě birdie a stejný počet bogey, přesto je po první rundě na dělené 76. pozici a dnes jej čeká boj o cut.

Podobně je na tom i Filip Mrůzek, druhý český zástupce na hřišti Golf-Club de Crans-sur-Sierre. Mrůzek nicméně udělal o jednu chybu navíc a dělí 99. místo. Dnes tak oba čeští hráči musí zahrát pod par, aby měli šanci na víkend.

Skórovalo se totiž hodně. V čele je duo Thriston Lawrence - Alejandro Canizares, oba zahráli shodně po -8. Španělští hráči zatím ve Švýcarsku hrají prim, v elitní desítce najdeme hned čtyři.

Kupodivu se tam ale nenachází jedna z největších hvězd turnaje a pravidelný účastník švýcarského podniku Miguel Ángel Jiménez. Mechanik sice čtyřikrát zaskóroval, kromě toho ale dvakrát zapsal bogey, na desítce zahrál double-bogey a na čtyřparové čtyřce dokonce triple. 

Hned na úvod bylo k vidění eso, které na tříparové trojce zaznamenal Kanaďan Aaron Cockerill. Velmi blízko měl k hole-in-one i Nacho Elvira na osmičce.