Scheffler na úvod Tour Championship nezahrál nejlépe, náskok ale podstatně zvýšil

PGA TOUR
Scheffler na úvod Tour Championship nezahrál nejlépe, náskok ale podstatně zvýšil

Scottie Scheffler na úvod finálového turnaje FedEx Cupu Tour Championship nezahrál nejlepší kolo z devětadvaceti golfistů, přesto podstatně navýšil náskok v čele. 


Scottie Scheffler do finále FedEx Cupu nastupoval se skóre -10, které si v prvním kole Tour Championship navýšil o dalších pět ran. K jednomu bogey a eaglu přidal také čtyři birdie, z toho čtyři v samotném závěru.

A tak má pohodlný náskok na druhého Xandera Schauffeleho, jenž hrál za -4. Kolo dne zaznamenali Matt Fitzpatrick a Joaquin Niemann, kteří shodně zahráli za 64 ran (-6). Oba se posunuli, Fitzpatrick je třetí, Niemann s Cantlayem na děleném čtvrtém místě. Ztráta je ale velká - šest, respektive sedm ran.

Naprosto brutální a unikátní kolo má za sebou Rory McIlroy. Ten totiž začal triple-bogey na jedničce a i na dvojce ztratil jeden úder. Celkově navíc zahrál jen čtyři jamky v paru, což je skutečně neuvěřitelné.

Nakonec ale hrál tři rány pod par, připsal si totiž osm birdie a jeden eagle. K tomu tedy jeden triple a čtyři bogey.

Nad par hrálo v East Lake na úvod jen pět golfistů, nejhůře si vedl Corey Conners, který po rundě za +4 spadl na poslední 29. místo.