Golfistka Kousková skončila čtvrtá na turnaji LETAS

LETAS
Golfistka Kousková skončila čtvrtá na turnaji LETAS

Další skvělý výsledek má za sebou česká golfistka Sára Kousková, která si připsala čtvté místo na Goteborg Open. Na turnaji, který ovládla francouzská amatérka Nastasia Nadaud, si připsala kromě prizemoney 3.000 euro také důležité body do celoročního pořadí Order of Merit, kde jí patří aktuálně šesté místo.


Šesté místo je klíčové s ohledem na zisk plné karty na European Tour. Právě to odděluje skupinu hráček, které budou považovat sezónu na LETAS jako úspěšnou. Šest hráček v celkovém pořadí druhé nejvyšší evropské série zajišťuje příslušnost k evropské špičce na další sezónu.

Kousková se pohybovala na prvních místech leaderboardu od prvního dne. Po něm jí patřilo se skóre -2 dělené druhé místo. Čtvrteční kolo rodaččce z Karlových Varů nesedlo zejména při hře s driverem a přineslo jí pokles na šesté místo. V pátek Kousková opět ukázala svou příslušnost ke špičce LETAS a zahrála, stejně jako první den, dvě rány pod normu hřiště. S celkovým skóre -3 jí patří třetí místo a důležité body do celoročního pořadí druhé nejvyšší evropské série.

"S turnajem jsem spokojená. První i poslední den se mi dařilo hrát golf, na který jsem zvyklá. Bohužel mi to ve čtvrtek moc nesedlo zejména při hře na odpališti. Každopádně jsem s výsledkem samotným spokojená. Ve Švédsku zůstávám ještě týden a ráda bych umístění v Jonkopingu ještě vylepšila," prohlásila po turnaji česká hráčka, jenž na umístění v elitní šestce stačilo šest účastí na turnajích LETAS, zatímco její konkurence má za sebou dvojnásobný počet. "Ráda bych si do konce sezóny zajistila plný status na příští rok. Obětovala jsem kvůli tomu i několik pozvánek na turnaje Ladies European Tour, za což promotérům moc děkuji. V tuhle chvíli je pro mne prioritou LETAS."