Schefflerovi Moving day nevychází a soupeři v čele se Schauffelem se začínají dotahovat

PGA TOUR
Schefflerovi Moving day nevychází a soupeři v čele se Schauffelem se začínají dotahovat

Třetí kolo Tour Championship se kvůli bouřce nedohrálo. V čele zůstává Scottie Scheffler, světové jedničce ale Moving day zatím příliš nevychází a ostatní hvězdy v čele s Xanderem Schauffelem jsou zpět ve hře o celkový triumf. 


Scottie Scheffler má za sebou dvanáct jamek s nulovým výsledkem - zahrál deset parů, jedno bogey a jedno birdie. Díky tomu se tak do hry o celkový triumf dostali další. Především Xander Schauffele.

Světová pětka zabrala už v pátek při -7, včera sice Schauffele čtyřikrát zaskóroval, na své konto si ale připsal také tři chyby. Aktuálně tak ztrácí jedinou ránu. Ve hře je rozhodně i Sungjae Im, tomu se na první devítce Moving day povedlo upsal pět ran, nedohrané kolo ale zakončil bogey na čtrnáctce.

A počítat se musí i s Rorym Mcilroyem, jenž od druhé devítky prvního kola hraje fantasticky. Včera stihl šestnáct jamek se čtyřmi birdie, jedním bogey a jedním eaglem, na Schefflera tak ztrácí jen čtyři údery.

Nejlepší kolo své kariéry zahrál v pátek Max Homa, díky osmi ranám pod par se posunul do první desítky, svůlj výkon ale včera potřeboval zopakovat. Po šestnácti jamkách je na -3, což nyní stačí na dělenou desátou příčku.