Lawrence odolal tlaku a je dvojnásobným vítězem na DP World Tour

DP World Tour
Lawrence odolal tlaku a je dvojnásobným vítězem na DP World Tour

Jihoafričan Thriston Lawrence chybou na šestnáctce prodloužil turnaje Omega European Masters, hned na první jamce play-off ale udolal Matta Wallace a má druhý titul z DP World Tour. 


Thriston Lawrence prožívá životní sezónu a v pětadvaceti letech si na své konto připsal již druhý triumf na DP World Tour. Otázkou je, kterého titulu si bude vážit více. První totiž přišel doma, Joburg Open ale kvůli koronaviru skončilo už po dvou kolech.

Dnes ve Švýcarsku dokončil Lawrence čtvrté kolo a k tomu si přidal ještě jednu jamku navíc. Do finále nastupoval s náskokem tří ran na Matta Wallace, Angličan ale zahrál čisté kolo se čtyřmi birdie a na Lawrence se dotáhl.

Jihoafričan pro změnu chyboval dvakrát, na pětce zahrál double-bogey a do play-off se dostal po chybě na šestnáctce. K titulu mu ale nakonec stačilo jednou se vrátit na osmnáctku. Zatímco Wallace putt do paru neproměnil, Lawrence ano.

Další vynikající turnaj má za sebou i Richard Mansell. Sedmadvacetiletý Angličan skončil třetí a od začátku května je to již jeho páté umístění v TOP 10. Co se českých golfistů týče, ti tak úspěšní nebyli.

Ondřej Lieser zahrál za dvě kola jednu ránu nad par a od cutu byl vzdálen na čtyři rány. Filipa Mrůzka od víkendu dělila poslední jamka, kde potřeboval alespoň par. Tam se ale stala nevídaná věc.

"Bohužel mi na mé poslední jamce někdo musel vzít míček, a byl to double, což jsou dvě rány, které mi chyběly, abych si zahrál o víkendu. I to se v golfu holt stává," uvedl Mrůzek na svém Instagramu.