Fantazie! Vítězem FedEx Cupu je po úchvatném finále Rory McIlroy

PGA TOUR
Fantazie! Vítězem FedEx Cupu je po úchvatném finále Rory McIlroy

Před začátkem finálového turnaje ztrácel Rory McIlroy na vedoucího Scottieho Schefflera šest ran! Nyní je ale jako první v historii trojnásobným vítězem FedEx Cupu. 


Dohrávku třetího kola přitom světová jednička Scottie Scheffler zvládla skvěle. Vítěz Masters z letošního roku za šest jamek trefil čtyři birdie a do finále si nesl náskok šesti ran na Roryho McIlroye.

Stejné skóre měl také Xander Schauffele, Patrick Cantlay a Sungjae Im ztráceli sedm úderů. Co se McIlroye týče, ten šel do Tour Championship se stejnou ztrátou na Schefflera - šest ran ale dokázal ve finále smazat!

Scheffler mu k tomu výrazně pomohl svým nejhorším kolem za velmi dlouhou dobu. Scheffler zahrál jediné birdie, čtyřikrát chyboval a tak se propadl až na dělenou druhou pozici. O titul totiž mimojiné bojoval také Sungjae Im.

Ten si ale šanci odstřelil na čtrnáctce, kde zaznamenal double-bogey. Následně dvakrát zaskóroval, na posledním pětiparu ale putt do birdie neproměnil a tak i on se musí smířit s druhým místem.

Potřetí v kariéře, což zatím nikdo jiný nedokázal, se tak z FedEx Cupu raduje Rory McIlroy! Do Tour Championship vstoupil triple-bogey, dnes ve finále na jedničce znovu chyboval. I tentokrát se ale zmátořil, z následujících šesti jamek vytěžil čtyři birdie a dostal se plnohodnotně do hry.

Když zaskóroval i na dvanáctce, bylo zřejmé, že zastavit jej bude těžké. Zkusila to jamka číslo čtrnáct, kdy si McIlroy nedokázal z těžkého roughu přihrát a zahrál bogey. Jenže o jamku později později proměnil dlouhý putt a o svém triumfu definitivně rozhodl! Vítězem FedEx Cupu pro ročník 2021/22 je tak Rory McIlroy.