Názor krajana Pieterse zřejmě neslyšel. Detry se v tomto týdnu pokusí o kartu na PGA Tour

PGA TOUR
Názor krajana Pieterse zřejmě neslyšel. Detry se v tomto týdnu pokusí o kartu na PGA Tour

Thomas Pieters se v minulosti nechal slyšet, že rok na PGA Tour byl pro něj z mnoha ohledů tím nejhorším rokem v kariéře. Jeho krajan a jmenovec Thomas Detry se ale v tomto týdnu o kartu na PGA Tour pokusí. A není od ní vůbec daleko. 


Thomas Detry je poměrně stálým členem DP World Tour, na svém kontě ale zatím žádné vítězství nemá. Jeho největší úspěch v kariéře by tak mohl přijít nyní - v tomto týdnu se v Newburghu ve státě Indiana pokusí získat kartu na PGA Tour.

Devětadvacetiletý Belgičan absolvoval několik turnajů na PGA Tour a díky tomu získal potřebný počet nečlenských bodů FedEx Cupu pro start na Korn Ferry Tour Finals. Na hřišti Victoria National GC má navíc velkou šanci.

Detry totiž získal několik dobrých umístění a nejhůře skončil do pětatřicátého místa. Na Genesis Scottish Open, které bylo součástí PGA Tour, obsadil dokonce dělené desáté místo.

První turnaj KFT Finals také dopadl dobře, dělené čtvrté místo mu zajistilo dobrou startovní pozici pro závěr sezóny. V Columbusu sice cut nedal, i přesto vstupuje do závěrečného turnaje z děleného desátého místa.

A to znamená jediné, Detrymu stačí ke kartě na Tour umístění v TOP 60. A to je pro rodáka z belgického Uccle rozhodně hratelné.