Mrůzek je před finálovým kolem na začátku páté desítky

Mrůzek je před finálovým kolem na začátku páté desítky

Filip Mrůzek začal na turnaji B-NL Challenge Trophy fantasticky, od druhého kola se ale horší a před finálovou rundou mu patří až dělená jednačtyřicátá pozice. 


Na úvod to bylo bez chyby šest birdie a elitní desítky, od pátku se ale Filip Mrůzek v Belgii horší. V Genappe zahrál včera své první bogey, přidal ale tři birdie. Dnes už chyb bylo více.

Mrůzek zaznamenal dvě bogey a také double-bogey na tříaprové pětce. I přesto odehrál kolo pod par hřiště, když si připsal také pět birdie. S celkovým skóre -9 je před finále na děleném 41. místě a na čelo ztrácí osm ran.

Nedělní finále slibuje dramatickou podívanou, neboť v rozmezí čtyř ran se nachází hned patnáct golfistů. Lídrem je Francouz Jeong-Weon Ko, jenž v létě nasbíral ze šesti turnajů šest umístění v TOP 50, nejhůře byl přitom na 31. pozici.

Solidní turnaj hraje také Slovák Tadeáš Teťák, který dnes zopakoval úvodní kolo za 69 ran (-3) a na Mrůzka ztrácí jediný úder. Třetí zástupce česko-slovenského golfu Šimon Zach s výsledkem +1 cutem neprošel.