Váňová ve Finsku hrála v paru, výsledkem je ale fantastická 11. pozice

Váňová ve Finsku hrála v paru, výsledkem je ale fantastická 11. pozice

Šideri Váňová na turnaji Aland 100 Ladies Open po třech kolech zůstala v paru, přesto si na své konto připsala nejlepší umístění ve své kariéře. Skončila dělená jedenáctá.


Šideri Váňová do turnaje ve finském Ålands Golf Clubu nezačala příliš dobře a na úvod to bylo 75 ran a výsledek +3. Jenže od té chvíle už Váňová hrála pod parem hřiště. V pátek díky šesti birdie upsala dvě rány, v sobotu se poté dokázala dostat na celkové skóre even par.

Váňová se na něj dostala už po první jamce, kde zapsala birdie. Jenže na devítce přišla o dvě rány a na jedenáctce o další jednu. Na posledních pěti jamkách ale zahrála hned čtyři birdie, která krásně orámovala bogey na šestnáctce.

Váňová tak skončila dělená jedenáctá a připsala si nejlepší výsledek ve své kariéře na Ladies European Tour. Sedm ran nad par zahrála během tří dnů Tereza Melecká, což stačilo na dělené 39. místo, třetí česká zástupkyně Denisa Vodičková cutem neprošla.

Vítězkou se ve Finsku premiérově stala francouzská golfistka Anne-Charlotte Mora, která o jednu ránu překonala Švédku Lisu Pettersson, která tak podruhé v řadě skončila těsně na druhém místě.