Westwood odehrál výjimečné finále, první titul z LIV Golf ale má Johnson

LIV GOLF
Westwood odehrál výjimečné finále, první titul z LIV Golf ale má Johnson

Lee Westwood ve finálové rundě Invitational Boston v jednu chvíli dokonce útočil na 59, o titul ale nakonec nebojoval. První triumf po play-off získal díky eaglu Dustin Johnson. 


Lee Westwood zahrála na Invitational Boston dvakrát v řadě 67 ran (-3), to nejlepší si ale schoval na závěr. V jednu chvíli Angličan atakoval dokonce 59! Na posledních jamkách ale dvakrát zachyboval, ve finále tak upsal osm ran a na play-off mu chyběla jediná rána.

Podobně dopadl i novic Cameron Smith, který v neděli upsal sedm ran a také skončil dělený čtvrtý. Oba dva ale nemusí smutnit, každý z nich získal něco málo přes jeden milion dolarů.

O titul si to v Bostonu nakonec rozdalo trio Joaquin Niemann - Anirban Lahiri - Dustin Johnson. Dlouho měl navrch Chilan, skóre -15 ale nakonec navýšit nedokázal. Postupně se na stejné skóre dostali také Johnson a Lahiri, rozhodnout tak muselo play-off na osmnáctce.

A už po první jamce nebylo co řešit. Dustin Johnson si totiž na pětiparu druhou ranou parádně přihrál a přesným puttem do eaglu rozhodl o svém prvním titulu na LIV Golf a o odměně přes 4 miliony dolarů. 

Do elitní dvacítky se v Bostonu na hřišti The Oaks Golf Course dostali také Sergio García, Kevin Na, Richard Bland, Bryson DeChambeau či Ian Poulter. Poslední pozici poté obsadil Sigwan Kim, třiatřicetiletý Američan si přesto přišel na neuvěřitelných 120 tisíc dolarů.