Ve Wentworthu se kvůli smrti Alžběty II. první kolo nedohrálo, zítra se hrát určitě nebude

DP World Tour
Ve Wentworthu se kvůli smrti Alžběty II. první kolo nedohrálo, zítra se hrát určitě nebude

Na BMW PGA Championship skvěle odstartovali Tommy Fleetwood, Viktor Hovland, ale i Rory McIlroy, který přitom předvedl málo vídanou chybu. Úvodní rundu ale přerušila zpráva o smrti královny Alžběty II. Kvůli této události se zcela jistě nebude hrát ani zítra. 


 

Ostrovní hráči vládli prvnímu kolu ve Wentworthu. V nejlepší desítce jich najdeme hned šest. Tommy Fleetwood nasázel bez jediné chyby osm birdie a vede společně s Andym Sullivanem, který potřeboval kvůli bogey na jedničce o jedno birdie navíc, a Viktorem Hovlandem, který zahrál "jen" šest birdie, ale také eagle na pětiparové osmnáctce.

Jeden úder ztrácí Matthew Jordan, o další ránu zpět jsou Marcus Armitage a také Shane Lowry, pěět ran na úvod upsal Skot David Law. Z amerických hvězd se nejlépe povedlo odstartovat trojici Horschel - Kitayama - Veerman, výsledek -4 stačí na dělenou jedenáctou pozici.

Tu tito hráči dělí i s vítězem FedEx Cupu Rorym McIlroyem. Ten přitom na osmičce nedokázal dostat míček z těžkého roughu a musel se smířit s bogey. Svou nepovedenou ránu ale bral s humorem.

Naopak ránu dne si připsal Tyrrell Hatton. Angličan znovu nenudil, trefil hned sedm birdie, dvakrát ale zapisoval bogey a na již zmíněné osmičce ztratil dokonce dvě rány. Stejné skóre, tedy -3, zahrály i další hvězdy světového golfu. Například Adam Scott, Thomas Pieters, Francesco Molinari a taktéž Ian Poulter.

První kolo se nicméně dnes nedohrálo, jelikož do Wentworthu dorazila zpráva o smrti královny Alžběty II. A hrát se zcela jistě nebude ani zítra, kdy bude celé hřiště uzavřeno. Otázkou poté zůstává další průběh BMW PGA Championship.