V posledním flightu BMW PGA Championship Hovland a senzačně také Kjeldsen

DP World Tour
V posledním flightu BMW PGA Championship Hovland a senzačně také Kjeldsen

Do finálového kola na prestižním BMW PGA Championship půjdou z první pozice Nor Viktor Hovland a senzačně také zkušený Dán Soren Kjeldsen. Ten na vítězství čeká už více než sedm let. 


Kvůli úmrtí královny Alžběty II. se BMW PGA Championship v pátek nehrálo a ukončeno bude dnes po třetím kole. K titulu mají momentálně nejblíže Nor Viktor Hovland a senzačně také Dán Soren Kjeldsen.

Hovland sice v turnaji poprvé chyboval, připsal si ale také pět birdie a dostal se na vedoucí pozici se skóre -12. Zatímco od Hovlanda se něco podobného čekalo, Kjeldsen je obrovským překvapením.

Včera sice přidal druhé bogey v turnaji, zapsal ale taktéž sedm birdie a další eagle, tentokrát na pětiparové čtyřce. Kjeldsen, který v minulosti získal čtyři tituly, čeká na další úspěch více než sedm let. A tento triumf by pro něj byl zcela jistě tím největším.

Soupeřů ale bude mít několik. Fantasticky znovu hrál Rory McIlroy a ztrácí jen jednu ránu, stejně jako Rafa Cabrera-Bello či Thomas Detry. Na -10 jsou poté Talor Gooch jako nejlepší Američan, Shane Lowry a třeba i Francesco Molinari.

Všichni tito hráči tak reálně mohou bojovat o triumf. Kolo dne a famózní ránu na patnáctce si připsal Min Woo Lee. Druhý den začal se skóre +4, včera ale zahrál i s jednou chybou deset pod par hřiště a cutem se protáhl s naprostou jistotou.

Neděle se naopak netýká Jamieho Donaldsona, Nicolaie Hojgaarda, Miguela Ángela Jiméneze, Matta Wallace, Dannyho Willetta, Justina Rosea či Sergia Garcíi. Poslední dva jmenovaní odstoupili již po prvním kole.