McIlroy nebyl daleko, poprvé v sezóně ale slaví Lowry

DP World Tour
McIlroy nebyl daleko, poprvé v sezóně ale slaví Lowry

Po triumfu na The Open Shane Lowry na další úspěch čekal. Přišel včera při finálové rundě BMW PGA Championship. Lowry hrál opět bezchybně a šestý titul na DP World Tour slaví zaslouženě. 


Skvěle zahrál finálové kolo Patrick Reed, který zaznamenal devět birdie, nechyboval a dlouho v klubovně čekal, zda jej někdo překoná. Jako první se přes Reeda dostal další Američan, Talor Gooch po fantastickém eaglu na osmnáctce dostal skóre lídra na -15.

I toto skóre ale nevydrželo. Kolo dne si totiž na své konto zapsal Španěl Jon Rahm. I přes bogey zahrál deset ran pod, připsal si dva eagly a -16 už zavánělo titulem. Závěrečný flight oproti tomu příliš nezářil. Soren Kjeldsen na úvodní devítce ztratil dvě rány, Viktor Hovland hrál také nevýrazně a překvapivě projevil i negativní emoce. Oba nakonec upsali jen dvě rány a leaderboardem se propadli.

Nakonec si to kromě Rahma o titul rozdali Rory McIlroy a Shane Lowry. McIlroy po eaglu na čtyřce dlouho nedokázal zaskórovat, na osmičce navíc podruhé v turnaji chyboval (šlo o jediné dvě bogey McIlroye v turnaji) a na druhé devítce tak musel dohánět ztrátu.

To se mu docela povedlo, čtyři birdie ale nestačily. Ke skórování totiž McIlroy nevyužil pětiparovou sedmnáctku a právě ta jej stále možnost získat triumf. Lowry znovu nechyboval, na čtyřce také upsal dvě rány a kromě toho přidal i pět birdie.

Sedmnáctku sice podobně jako McIlroy nevyužil, náskok jedné rány ale udržel a získal tak svůj šestý titul na European Tour, potažmo DP World Tour. A pozor, poprvé ve své kariéře to dokázal bez jediného bogey v turnaji!

Parádní pátou pozici vybojoval Thomas Detry, v nejlepší desítce se objevují i zmínění Viktor Hovland, Soren Kjeldsen, Patrick Reed a dále Billy Horschel, Francesco Molinari či Rafa Cabrera-Bello, jenž měl ve finále množství smůly.