Rose odstoupil kvůli zranění, García ale ne. A nyní může být potrestán

DP World Tour
Rose odstoupil kvůli zranění, García ale ne. A nyní může být potrestán

Zatímco Justin Rose odstoupil po prvním kole BMW PGA Championship z turnaje kvůli zranění, Sergio García dostatečné a uvěřitelné vysvětlení nepřinesl. A nyní jej pravděpodobně čeká trest. 


Po nedohraném prvním kole BMW PGA Championship ve čtvrtek bylo zřejmé, že kvůli smrti královny Alžběty II. se turnaj zkrátí jen na tři rundy. Hned dva hvězdní Evropané ale končili už po prvním kole.

Justin Rose se odhlásil kvůli poranění zad, Sergio García ale žádné legitimní vysvětlení nepřinesl. Místo toho odletěl do Spojených států amerických a se svou manželkou sledoval fotbalové utkání mezi Texasem a Alabamou.

Všeobecně se hovoří o tom, že Garcíu popudily komentáře šéfa DP World Tour Keitha Pelleyho, který Garcíu mírně řečeno zkritizoval za účast v LIV Golf. Podle Telegraph Sport dvaačtyřicetiletý golfista nepředložil žádný důvod svého odstoupení, a pokud se tak nestane do tří týdnů, přijde pokuta. A rozhodně ne malá.

Telegraph Sport navíc uvádí, že García nereaguje na telefonáty a také to, že Španěl je připraven v tomto týdnu nastoupit v dalším turnaji LIV Golf, tentokrát v Chicagu. Mastná pokuta jej tak od DP World Tour pravděpodobně nemine.