Spilková odstartovala ve Francii skvěle, pod par zahrála i Melichová

Klára Spilková
Spilková odstartovala ve Francii skvěle, pod par zahrála i Melichová

Na Ladies Open de France startují hned čtyři hráčky. A zatímco Klára Spilková a Jana Melichová odstartovaly výtečně, Tereza Melecká si zítra s největší pravděpodobností zahraje své poslední kolo. 


Klára Spilková v prvním kole zaznamenala jedinou chybu, přidala pět birdie a se skóre -4 se usadila na fantastické dělené čtvrté pozici. V čele je trio hráče včetně domácí Nastasie Nadaud, na tyto hráčky ztrácí Spilková dvě rány.

Stejně jako Spilková poté hraje největší domácí hvězda a čtrnáctá hráčka světa, Celine Boutier. Pod par odstartovala také Jana Melichová. Ta zaskórovala pětkrát podobně jako Spilková, připsala si ale také čtyři bogey.

V paru po čtyřech birdie a stejném počtu bogey hraje Kristýna Napoleaová, aktuálně jí to stačí na dělené 39. místo, což by na cut také pohodlně stačilo. Mimo hru je naopak poslední česká zástupkyně na hřišti Golf Barrière v Deauville, Tereza Melecká.

Po skvělých výsledcích v létě se jí úvodní runda vůbec nevydařila. Dvě birdie příliš nepomohly, k šesti bogey totiž přidala i nepopulárního "sněhuláka" na čtyřparové dvanáctce a skóre +8 znamená poslední 105. příčku.