Spilková uhrála ve Francii TOP 10, senzační titul pro Laklalech

Klára Spilková
Spilková uhrála ve Francii TOP 10, senzační titul pro Laklalech

Klára Spilková zvládla i třetí kolo Ladies Open de France pod par hřiště a obsadila dělenou osmou pozici. Z vítězství se poprvé v kariéře raduje Maročanka Ines Laklalech.


První dvě kola byla pro Spilkovou poměrně klidná, v obou zahrála jen po jednom bogey a s výsledkem -6 se držela mezi nejlepšími. Finálové kolo už bylo turbulentnější, Spilková čtyřikrát zachybovala, dokázala ale také zahrát pět birdie.

Celkově tak během tří kol upsala sedm ran, což v konečném součtu stačilo na dělenou osmou pozici. Z českých hráček prošla cutem také Jana Melichová, té se ale finále příliš nevyvedlo.

Jediné birdie a sedm chyb, taková skórkarta stačila na 64. příčku. Po boji v play-off se z prvního titulu na okruhu Ladies European Tour raduje Maročanka Ines Laklalech. Ve svých rukou měl vše Angličanka Meghan MacLaren, která ale na sedmnáctce zahrála bogey a dala tak Laklalech příležitost.

Rozhodovalo se na osmnáctce, kde sice čtyřiadvacetiletá hráčka zahrála bogey, anglická soupeřka ale ztratila hned dvě rány. Ines Laklalech je tak první marockou a severoafrickou vítězkou na okruhu. 

"Je to úžasný pocit. Jsem překvapená, protože naposledy jsem o titul hrála ve Švédsku a tam jsem si to prohrála na posledních pár jamkách. Dneska jsem se ale cítila skvěle a minulá zkušenost právě ze Švédska mi určitě pomohla. Hrála jsem svou hru a jsem naprosto šťastná," řekla po svém vítězství Laklalech.