McIlroy si titul odstřelil ranou do vody, největší úspěch kariéry tak slaví MacIntyre

DP World Tour
McIlroy si titul odstřelil ranou do vody, největší úspěch kariéry tak slaví MacIntyre

Italian Open po play-off s Mattem Fitzpatrickem ovládl Skot Robert MacIntyre a připsal si svůj největší úspěch kariéry. Velkou příležitost měl i Rory McIlroy, tu si ale odstřelil ranou do vody. 


Od prvních chvil hráli o titul především golfisté z Britských ostrovů. Na první devítce finálové rundy se o možné zapojení do bitvy připravil Tyrrell Hatton, jenž bez jediného birdie dvakrát chyboval.

Na té druhé už hrál bez nervů a díky třem birdie a jednomu eaglu dostal své jméno na osmou příčku. Po skvělém sobotním představení měl možnost hrát o titul také Aaron Rai, krajan Hattona ale upsal jen dvě rány, dostal se na -11 a celkem získal dělenou pátou pozici. To je ale pro něj vzhledem k blížícímu se konci sezóny málo.

Další příležitost získat titul z DP World Tour měl Rory Mcilroy, jenž startoval v posledním flightu. Hned na první jamce se ale připravil o dvě rány, které následně stihl do konce první devítky získat.

Po třech birdie ze čtyř jamek od dvanáctky do patnáctky se dostal do těsného kontaktu s vedoucími hráči, na drivovatelné šestnáctce ale poslal míček do vody, přišel o ránu a tím pádem i možnost vyhrát Italian Open.

Skvěle hrál také Victor Perez, francouzský golfista po šesti birdie a jediné chybě ale nezvládl tíhu okamžiku a poměrně jednoduchý putt do birdie na play-off neproměnil. Musí se tak spokojit s třetím místem.

Až do sedmnáctky hrál bezchybně Matt Fitzpatrick, a pokud by bogey nezahrál, z titulu by se radoval. Takto potřeboval na osmnáctce birdie na play-off, což se mu podle předpokladů povedlo. 

Společně s ním šel do rozstřelu Robert MacIntyre, který předvedl neuvěřitelné finálové kolo. Zahrál jen pět parů, třikrát sice chyboval, ale hned na deseti jamkách zaskóroval! Hned na první jamce play-off poté udržel nervy na uzdě a díky birdie se raduje ze svého druhého triumfu na okruhu DP World Tour. A zcela jistě se jedná o jeho největší úspěch v kariéře, neboť prvním titulem je méně známý turnaj Aphrodite Hills Cyprus Showdown z roku 2020.