Willett se neuvěřitelným způsobem připravil o jasný titul, Homa tak v Napa obhájil

PGA TOUR
Willett se neuvěřitelným způsobem připravil o jasný titul, Homa tak v Napa obhájil

Po více než šesti letech měl Danny Willett opět titul na PGA Tour na dosah. Místo toho je zcela jistě smolařem roku, neboť takto přijít o titul snad ani není možné. 


Těžko uvěřit tomu, co se na závěrečné jamce posledního kola Fortinet Championship odehrálo. Danny Willett šel na osmnácttku s náskokem jedné rány na obhájce titulu Maxe Homu a po třech ranách se zdálo, že je o titulu rozhodnuto.

Danny Willett se konečně dočká, šest let po svém jediném triumfu na PGA Tour, konkrétně na Masters. Homa si třetí ranou na green nepřihrál, to Willett byl metr od jamky. Navíc s náskokem.

Jenže Homa trefil parádní chip-in do birdie a vytvořil na Willetta tlak. A Angličan se s ním vypořádat nedokázal. Z metru neproměnil, následně netrefil další metrový putt do paru a bylo hotovo. Max Homa tak získal pátý titul a na Fortinet Championship obhájil, to Willett je jednoznačně smolařem roku a na další triumf si musí znovu počkat.

Těšit se zcela jistě můžeme z děleného šestého místa Rickieho Fowlera, kterého bychom určitě rádi viděli takto vysoko i v dalších týdnech. TOP 10 uhráli také Nick Taylor, Sahith Theegala nebo Harris English, jen těsně se do ní nevešli Matt Kuchar či Thomas Detry, který hrál svůj první turnaj PGA Tour jako její člen.