OWGR: Homa slaví kariérní maximum, ve stovce i Willett a MacIntyre

OWGR: Homa slaví kariérní maximum, ve stovce i Willett a MacIntyre

Nové vydání světového golfového žebříčku přináší kariérní maximum pro vítěze Fortinet Championship Maxe Homu, neztratil se ale ani druhý Danny Willett a taktéž vítěz z DP World Tour Robert MacIntyre. 


Po třetích ranách na závěrečné jamce Fortinet Championship nikdo neočekával, že by Max Homa mohl obhájit triumf. Nakonec se tak ale stalo a díky tomu slaví Američan v novém vydání světového golfového žebříčku své kariérní maximum.

Jednatřicetiletý rodák z Burbanku v Kalifornii se poprvé od června vrátil do TOP 20 a aktuálně je na šestnácté pozici. Smutný nemusí být ani nečekaný poražený Danny Willett, anglický hráč je znovu v TOP 100, ze 149. pozice se Willett vyhoupl na 88. příčku.

Obrovský posun má za sebou také vítěz z DP World Tour Robert MacIntyre. Již dvojnásobný vítěz někdejší European Tour se posunul ze 110. na 68. místo. V TOP 10 světového žebříčku k ničemu závažnějšímu nedošlo.

Jedinou změnou je pozice číslo deset. Tu si po samostatné druhé pozici z Italian open uzmul Matt Fitzpatrick, který střídá Nora Viktora Hovlanda. Žebříčku nadále vévodí Scottie Scheffler, a to i přesto, že od dubna nevyhrál. Následují Rory McIlroy a Cameron Smith a žádné změny nejsou ani na dalších místech elitní desítky.