Spilková zahájila Irish Open parádní rundou šest ran pod, je jen ránu od vedení

Klára Spilková
Spilková zahájila Irish Open parádní rundou šest ran pod, je jen ránu od vedení

Parádní vstup má za sebou na Irish Open Klára Spilková. Bez jediné chyby upsala šest ran a dostala se po prvním kole na dělené šesté místo. Dobře turnaj rozehrála i Jana Melichová, naopak Kristýně Napoleaové závěr příliš nevyšel. 


Klára Spilková zahrála během úvodní rundy čtyři birdie, přidala eagle na pětiparové šestce a v turnaji dlouho vedla. Nakonec se přes českou hráčku dostaly jen Švédka Lina Boqvist a Alexandra Swayne, hráčka z Panenských ostrovů.

Dvěma ranami pod par odstartovala Jana Melichová, i ona ale měla možnost být výše. Na poslední jamce ale zahrála double-bogey a do druhého kola odstartuje z dělené sedmadvacáté pozice.

Po jedenácti jamkách hrála -4 Kristýna Napoleaová, ani ona ale dobré skóre udržet nedokázala. Na posledních sedmi jamkách přišla hned o čtyři údery, především na double-bogey z pětky bude vzpomínat delší dobu - skóre even par tak značí zítřejší boj o cut.

O jednu ránu lépe zahrála Tereza Melecká, která stejně jako Napoleaová a Spilková zahrála v úvodním kole Irish Open eagle.