Na úvod jednoznačná podívaná - Američané v Presidents Cupu konkurenci nemají

Na úvod jednoznačná podívaná - Američané v Presidents Cupu konkurenci nemají

Úvodní den Presidents Cupu 2022 byl jednoznačnou záležitostí. Z pětice úvodních duelů uhráli Američané čtyři body, zcela překvapivě ale selhala dvojice Scottie Scheffler - Sam Burns. 


Úvodní foursomy se od začátku vyvíjely jednoznačným směrem. V pěti duelech vedl mezinárodní výběr jen dvakrát. První vedení mělo jihokorejské duo Joohyung Kim - Kyoung-Hoon Lee, které na dvojce zachránilo par a vedlo o jednu. Jenže po devítce už prohrávalo o dvě, a ačkoliv hned vzápětí srovnalo, bod vybojovali po silném závěru Cameron Young s Collinem Morikawou.

Nejpřesvědčivější výkon dne rozhodně předvedli Xander Schauffele a Patrick Cantlay. Sehraná dvojka rozstřílela Adama Scotta s Hidekim Matsuyamou, na kterých hodlá kapitán Trevor Immelman stavět.

Jenže rozhodnuto bylo už po třináctce. Zatímco Scott a Matsuyama vyhráli jedinou jamku, americké duo zahrálo čtyři birdie, ovládlo sedm jamek a došlo si pohodlně pro bod. 

Na sedmnáctce skončil souboj Jordana Spietha a Justina Thomase s dvojicí Sungjae Im - Corey Conners. Ani tam se překvapení nekonalo a jasní favorité zvítězili o dvě jamky jednu do konce.

Na osmnáctku tak došli jen dva matche. Tony Finau a Max Homa měli potíže s Taylorem Pendrithem a Mitem Pereirou a po třinácté jamce se zdálo, že se bude půlit. Jenže na poslední jamce mezinárodní duo chybovalo a Homovi stačilo zahrát par. To se povedlo a tak i tento duel patří Američanům.

Jediný a rozhodně také senzační bod zajistili mezinárodnímu týmu S.W. Kim a Cameron Davis. Proti světové jedničce Scottiemu Schefflerovi a dvanáctce Samu Burnsovi předvedli naprosto úchvatný závěr. Po birdie Schefflera s Burnsem na třináctce prohrávali o dvě a zdálo se, že to po prvním dni bude 5:0.

Kim s Davisem ale následně urvali závěrečné čtyři jamky a získali cenný bod.