Spilková má po famózním závěru druhý titul z Ladies European Tour!

Klára Spilková
Spilková má po famózním závěru druhý titul z Ladies European Tour!

Klára Spilková předvedla ve finálové rundě Irish Open parádní golf, na sedmnáctce se zachránila z nemožného a po birdie v play-off slaví svůj druhý triumf z Ladies European Tour. 


Zatímco včera Klára Spilková začala své kolo birdie na jedničce, dnes se jí úvod nepovedl a po bogey se mírně propadla. Na trojce si náladu zlepšila a vrátila se na skóre -9. Pětka přinesla další bogey, od té chvíle už ale česká golfistka nechybovala.

Na šestce a sedmičce zaskórovala a velké chvíle si nechala na druhou devítku. Tam zaznamenala čtyři birdie včetně klíčové sekvence 16 -18. Na pětiparech totiž dokázala zaskórovat a na sedmnáctce zachrála svou životní záchrannou ránu.

Spilková se dostala téměř do vody, následně si ale vyzula boty, vyhrnula kalhoty a ve vodě si parádní záchrannou ranou dala šanci na par. Ten po vynikajícím puttu zachránila a zůstala tak ve hře o titul.

A jak jsme již zmínili, díky birdie na osmnáctce se dostala na skóre -14. A to i díky chybám několika soupeřem stačilo na play-off. V něm se Spilková utkala s Dánkou Nicole Broch Estrup a Finkou Ursulou Wikström.

Obě severské hráčky zaskórovat nedokázaly a tak Spilková po skvělé příhře měla možnost rozhodnout. Putt do birdie proměnila a mohla se začít radovat ze svého druhého triumfu na Ladies European Tour.

Druhá česká zástupkyně ve finále Tereza Melecká zahrála ránu nad par a obsadila konečné dělené 61. místo.