Českým hráčům se v Evropě nedařilo

Ondřej Lieser
Českým hráčům se v Evropě nedařilo

Ondřej Lieser na DP World Tour a Filip Mrůzek s Louisem Kleinem na Challenge Tour o víkendu hrát nebudou. 


Na Open de Espaňa v Clubu de Campo Villa de Madrid bylo ke cutu třeba zahrát alespoň dvě rány pod par. Na tuto metu mohl po první rundě Lieser pomýšlet, a to i přesto, že dvě rány po rundě s jedním birdie a třemi bogey ztrácel.

Páteční kolo se ale nejlepšímu českému hráči hrubě nevydařilo. Na úvodní devítce zaskóroval jen na čtyřparové patnáctce, to už ale bylo zřejmé, že se jej víkend týkat nebude. Po třech bogey v řadě na úvod druhé devítky byl Lieser dokonce devět ran nad par v kole a jedenáct celkově.

Na čtyřce dokázal zahrát eagle a své působení v Madridu zakončil birdie na poslední jamce. Se skóre +8 se ale o víkendu neprobojoval.

Podobně na Challenge Tour v Cornwallu dopadli Louis Klein a Filip Mrůzek. Třináctiletý Klein zahrál v prvním kole jedno birdie a šest bogey, právě skóre +5 nakonec na cut stačilo.

Klein nicméně ve druhé rundě poztrácel devět ran a propadl se na skóre +14. O moc lépe nedopadl ani druhý český zástupce na Challenge Tour. V prvním kole skončil výsledkově stejně jako Klein, včera Mrůzka srazila na kolena dvě double-bogey ze čtyřparových jamek jedna a sedmnáct.

Mrůzek zapsal i pět birdie, o dvě rány se ale do víkendových kol nepodívá.