Rahm po třech letech hodlá opět uspět na domácí půdě

DP World Tour
Rahm po třech letech hodlá opět uspět na domácí půdě

Jon Rahm má po vynikajícím Moving day nakročeno k titulu na domácím Open de Espaňa. Zvítězit na tomto turnaji může potřetí, poprvé se tak stalo před čtyřmi lety, titul následně obhájil,


Bývalá světová jednička odstartovala Moving day třemi pary, poté ale Španěl rozjel svou birdie mašinu a z šesti jamek vytěžil jeden úder. Celkem tak Rahm po třech kolech hraje za -16 a to znamená náskok jedné rány před finálovým dnem.

Onu jednu ránu ztrácí Australan Min Woo Lee. I on si dnes vedl bezchybně - zaznamenal tři birdie a jeden eagle na pětiparové sedmičce. Na ní během tří dnů upsal už čtyři rány, Rahm pouze dvě. 

Ve hře o titul na hřišti Club de Campo Villa de Madrid rozhodně nejsou ani další hráči a ve dvouciferných červených číslech jich najdeme celkem sedmnáct. Mezi nimi je například Eddie Pepperell s -13 nebo Edoardo Molinari s -12.

Ital přitom dnes začal bogey, od té chvíle ale dokázal zahrát sedm birdie a jeden eagle. A především série od dvojky do sedmičky je neskutečná - z šesti jamek pět birdie a již zmíněný eagle! Po cutu ve Francii tak Molinari hraje o svůj největší úspěch za poslední čtyři měsíce. V TOP 10 byl naposledy na Porsche European Open začátkem června, kdy skončil dělený pátý. 

Naprostou senzací je poté teprve devatenáctiletý amatér Luis Masaveu. Domácí hráč na začátku kola po čtyřech birdie z pěti jamek dokonce dělil vedení, v dalším průběhu ale přišel o tři rány a spadl na osmnácté místo. I přesto se jedná o vynikající výsledek.