Naprosto šokující! Na LIV Golf triumfoval nedávný španělský amatér Chacarra

LIV GOLF
Naprosto šokující! Na LIV Golf triumfoval nedávný španělský amatér Chacarra

Dvaadvacetiletý Španěl Eugenio Lopez Chacarra se stal naprosto senzačně vítězem turnaje LIV Golf v Bangkoku a toto vítězství mu naprosto mění život.


Teprve na konci června se dvaadvacetiletý španělský golfista Eugenio Lopez Chacarra rozhodl pro vstup mezi profesionály. Nepřipojil se ale k PGA Tour nebo European Tour, zamířil rovnou k LIV Golf.

Na PGA Tour odehrál ve svém životě čtyři turnaje. Třikrát neprošel cutem, na Sanderson Farms Championship bral dělené 45. místo, ale jako amatér šek na více než 20 tisíc dolarů neobdržel. 

Úspěchy neměl ani na European Tour, ze čtyř turnajů neuhrál jediný cut. Na LIV Golf se mu ale mění život před očima. Chacarra během americké štace LIV Golf získal celkem 644 tisíc dolarů za čtyři turnaje, což už samo o sobě mění život.

Jenže nyní Chacarra senzačně vyhrál v Bangkoku a získal 4 miliony dolarů! V prvních dvou kolech Španěl ani jednou nechyboval, ve finále si sice připsal dvě chyby v řadě, o triumf se ale připravit nedokázal. Nejvíce na něj tlačil Patrick Reed, ten nakonec na mladíka ztratil dvě rány.

Dělenou třetí pozici berou Angličané Richard Bland a Paul Casey, doplňuje jej také S.J. Kim. Do nejlepší desítky se dostali také Harold Varner III, Brooks Koepka, Abraham Ancer, Marc Leishman nebo Ian Poulter.

Čtrnáctý skončil Bryson DeChambeau, o ránu za ním poté Dustin Johnson, Lee Westwood či Phil Mickelson, který tak navázal na povedené vystoupení v Chicagu, kde bral dělenou osmou příčku.