Cantlay selhal na poslední jamce, místo něj tak slaví bezchybný Kim

PGA TOUR
Cantlay selhal na poslední jamce, místo něj tak slaví bezchybný Kim

Jihokorejci ovládli turnaj PGA Tour Shriners Children's Open, v TOP 10 jsou hned čtyři. Z titulu se raduje Tom Kim, který ani jednou během čtyř dnů nechyboval a historicky překonal i Tigera Woodse. 


Na Shriners Children's Open zářili Jihokorejci. V elitní desítce skončili hned čtyři, kromě vítězného Toma Kima také S.-H. Kim, Sungjae Im a S.W. Kim. Výrazně tak předčili Evropany - dělené patnácté místo jako nejlepší Evropan získal Harry Hall.

Náběh na vynikající výsledek měl znovu i Belgičan Thomas Detry. Jenže finálová runda mu vůbec nevyšla. Nedokázal ani jednou zaskórovat, třikrát chyboval a místo TOP 10 musí zkousnout dělenou 69. pozici.

Ale zpět k předním pozicím leaderboardu. Už od prvních chvil finále bylo zřejmé, že o titul si to na TPC Summerlin rozdají Patrick Cantlay a vycházející hvězda světového golfu Joohyung Kim, znám především jako Tom Kim.

Na začátku se do vedení dostal právě Kim a vedl i po devítce, nad Cantlayem o dvě rány. Jenže zatímco Kim zahrál od desítky do šestnáctky jen dvě birdie, Cantlay zaskóroval čtyřikrát a bylo srovnáno.

A to i při odpalu na poslední jamce. Jenže při něm Cantlay rozhodl o svém neúspěchu. Míč zatáhl do křoví, následně jej poslal do vody a bylo jasno. Cantlay nakonec ztratil tři rány, přesto udržel alespoň dělenou druhou pozici po fantastickém, téměř dvanáctimetrovém puttu.

Druhý triumf tak na PGA Tour získal Tom Kim a překonal i Tigera Woodse. Svůj druhý vavřín si totiž připsal před dovršením jednadvaceti let. To zvládl i Woods, ten byl ale v té chvíli o šest měsíců a tři dny starší.

Kim navíc v celém turnaji ani jednou nechyboval a připsal si 24 birdie. Od roku 1974 na PGA Tour zahráli bogey-free tournament jen tři hráči, naposledy J. T. Poston na Wyndham Championship před třemi lety. V roce 1974 něco podobného zvládl Lee Trevino.

Pár slov rozhodně musíme ztratit i nad Jasonem Dayem. Tomu finálové kolo do šestky podle představ rozhodně nevycházelo, k jednomu birdie přidal dvě ztráty. Jenže z posledních dvanácti jamek využil ke skórování hned devět! Z konce páté desítky se tak Australan posunul na dělené osmé místo.