Rahm deklasoval soupeře a doma vyrovnal Ballesterose

DP World Tour
Rahm deklasoval soupeře a doma vyrovnal Ballesterose

Jon Rahm potřetí ovládl Open de Espaňa a v počtu domácích titulů vyrovnal legendárního Seveho Ballesterose. Ostatní hráče naprosto deklasoval, druhého Francouze Pavona porazil o šest ran. 


Před finálovou rundou domácího Open de Espaňa vedl Jon Rahm o jedinou ránu, po devítce finálového kola jen o dvě. Nakonec ale startovní pole deklasoval a druhého Matthieu Pavona porazil o šest úderů!

Rahmovi druhá devítka vyšla naprosto dokonale. Na dvanáctce sice zapsal jediné bogey dne, kromě toho ale trefil čtyři birdie stejně jako na první devítce a k tomu přidal i eagle na pětiparové čtrnáctce, kde byl i velmi blízko k albatrosu. Na této jamce během turnaje upsal šest ran!

Druhý Pavon zahrál finále bezchybně, ale o tři rány hůře než Rahm. Světová pětka se tak doma raduje potřetí v kariéře, což dokázal i legendární Seve Ballesteros, tři hráči ale dokázali triumfovat vícekrát. 

V polovině 20. století Španělé Mariano Provencio a Gabriel González získali po čtyřech titulech, Ángel de la Torre od roku 1916 do roku 1925 zvítězil dokonce pětkrát. 

Co se náskoku týče, Rahm měl největší náskok na konci turnaje od roku 1982, kdy se z titulu radoval Skot Sam Torrance, vítěz jednadvaceti turnajů European Tour.