Mrůzek začal famózně a na English Trophy dělí vedení

Mrůzek začal famózně a na English Trophy dělí vedení

Filip Mrůzek odstartoval svou nápravu za British Challenge fantasticky a ve stále rozehrané první rundě je prozatím v děleném vedení s -8 u svého jména. 


Turnaj English Trophy se poměrně výrazně opozdil, jelikož na hřišti dlouhou dobu zůstávala mlha. Filip Mrůzek, který startoval mezi prvními, se ale rozhodit nenechal. Na úvodní devítce neudělal jedinou chybu a třikrát dokázal zaskórovat.

Další tři birdie posbíral od desítky do třináctky, a ačkoliv si na čtyřparové patnáctce připsal první bogey, závěr byl znovu vynikající. Poslední tři jamky proměnil v birdie, upsal celkem osm ran a to prozatím znamená dělené vedení!

Je nicméně možné, že duo Filip Mrůzek - Daniel Young bude překonáno. Naprosto neuvěřitelně totiž úvodní rundu rozehrál Adrien Saddier, který na British Challenge v minulém týdnu uhrál dělené čtvrté místo.

Saddie na úvodní devítce zahrál 29 ran, pětkrát zaskóroval po birdie, na pětiparové šestce si připsal dokonce eagle. Před druhou devítkou tak na čelo ztrácí jedinou ránu.

Oproti tomu druhý český zástupce v turnaji Louis Klein dobrý vstup neměl. Hned první dvě jamky skončily bogey, další si připsal na čtyřparové šestnáctce. Úvod druhé devítky ale Kleinovi vyšel, po paru z jedničky si odnesl birdie z dvojky i trojky a se skóre +1 je šest jamek před koncem první rundy na dělené 104. pozici.