Kolo tentokrát nedohrál Mrůzek, dělí ale druhé místo

Kolo tentokrát nedohrál Mrůzek, dělí ale druhé místo

Mlha před začátkem prvního kola English Trophy zpozdila celý průběh turnaje a druhá runda turnaje Challenge Tour se tak znovu nedohrála. Filip Mrůzek má před sebou ještě šest jamek a může se probojovat do čela. 


První kolo nestihl ve čtvrtek dohrát Louis Klein. Ten se vrátil na skóre +3 a ve druhé rundě jej tak čekal těžký boj o cut. Druhé kolo zvládl o poznání lépe, zahrál jej v paru po čtyřech birdie a stejném počtu chyb, cutem ale český mladíček neprojde.

To Filip Mrůzek bude hrát o víkendu o titul! Jednatřicetiletý hráč odstartoval z desítky a z prvních tří jamek dokázal dvakrát vytěžit bogey. Na neoblíbené patnáctce podruhé v turnaji chyboval, následně ale před přerušením přidal další tři birdie.

Celkově tak Mrůzek hraje za -12, což stačí na dělené druhé místo. Před sebou ale má ještě šest jamek a klidně tak může jít do čela. V něm je dočasně Francouz Ugo Coussaud, který až na jednu chybičku hraje bez jediného bogey.

Spolu s Mrůzkem je na dělené druhé pozici domácí Marco Penge a Skot Daniel Young. Prvně jmenovaný předvedl v rámci druhého kola ránu dne, když "zavěsil" putt do birdie z dvaadvaceti metrů.