V Japonsku vede překvapivě i Fowler, oslavenec Hatton jen v paru

PGA TOUR
V Japonsku vede překvapivě i Fowler, oslavenec Hatton jen v paru

Na Zozo Championship není daleko k obrovskému překvapení, po téměř čtyřech letech nemá daleko k titulu Rickie Fowler. Naopak hvězdní hráči ztrácí výrazně.


V hlavním městě Chiba stejnojmenné provincie se v tomto týdnu na PGA Tour hraje Zozo Championship. A po dvou kolech přináší nesmírně zajímavou podívanou. V čele turnaje je totiž kromě Andrewa Putnama také Rickie Fowler.

Sympatický Američan zahrál včera čisté kolo se sedmi birdie a dostal se na úroveň Putnama, který v turnaji ještě nechyboval. Fowlerovi by úspěch přál zcela jistě každý, na titul čeká od února roku 2019.

Kolo dne a kariérní maximum si připsal další Američan John Huh. Devět birdie jej vyšvihl na čtvrtou pozici se ztrátou dvou ran. Jednu ránu na vedení poté ztrácí Keegan Bradley. Hlavní favorité ztrácí více.

Nejlepší Evropan Viktor Hovland je o pět ran pozadu, stejně je na tom i světová devítka Collin Morikawa. Šestý hráč světa Xander Schauffele je o další úder zpět a vycházející hvězda Tom Kim je o osm ran za vedením pozadu 

V Accordia Golf Narashino Country Clubu hraje také Angličan Tyrrell Hatton, jenž včera oslavil své jednatřicáté narozeniny. Kolo si znovu odehrál v paru - ke dvěma bogey a jednomu double-bogey přidal dvě birdie a také jeden eagle z osmnácté jamky.