Budou hrát hvězdy LIV Golf majory? Pokud ne, založí si vlastní

LIV GOLF
Budou hrát hvězdy LIV Golf majory? Pokud ne, založí si vlastní

LIV Golf je stále odtržen od světového golfového žebříčku a je tedy možné, že některé hvězdy nebudou mít dostatek bodů ke startu na majorech. Vedení LIV Golf ale nyní přichází s rychlým řešením. 


Čtyři majory řídí v současné chvíli USGA, R&A, PGA of America a Augusta National. V posledních týdnech se začíná spekulovat, že právě tyto organizace hodlají vyřadit hráče LIV Golf.

To sice například generální ředitel R&A Martin Slumbers odmítl, nicméně hráčům LIV Golf to v žádném případě neulehčil. "Nikdy jsem neřekl, že nejlepší golfisté nebudou moci hrát. The Open bude otevřeno komukoliv. Ale podívejme se na to, jak se na major dostanete. Může to být buď výjimka, nebo prostřednictvím kvalifikačního procesu," podotkl Slumbers.

A pro hráče, kteří momentálně nepřijímají body do světového golfového žebříčku, to může být problém. V rozhovoru pro The New Yorker ale výkonný ředitel Saudi Golf Majed Al Sorour přišel s možným řešením.

"V tuto chvíli jsou majory na straně PGA Tour a já nevím proč. Pokud se majory rozhodnou, že naši hráči nebudou moci hrát? Já budu slavit. Vytvořím své vlastní majory pro své hráče," uvedl Sorour.

 

"Upřímně si myslím, že všechny majory řídí chlapci, kteří vůbec nerozumí byznysu," dodal na toto téma. Sorour dále vyvracel Mickelsonova slova o špatném stavu lidských práv v zemi i o nabídce pro Tigera Woodse.

"Nebyly to peníze na ruku. Nikdy jsem mu nic takového nenabídl, a to ani zdaleka," uzavřel Sorour.