McIlroy srdnatě bojuje o post světové jedničky, překonat ale bude muset i Rahma

PGA TOUR
McIlroy srdnatě bojuje o post světové jedničky, překonat ale bude muset i Rahma

Rory McIlroy je po dvou kolech CJ Cupu samostatně pátý, na čelo ztrácí jen dvě rány, a jelikož Scottie Scheffler znovu příliš přesvědčivě nehraje, má McIlroy šanci stát se světovou jedničkou. 


V prvním kole McIlroy nechyboval a získal pět birdie. Podobně si vedl i včera, když trefil hned šest birdie, dvakrát ale také chyboval. Se skóre -9 je tak aktuálně samostatný pátý a na čelo ztrácí jen dvě rány.

K prvenství ale bude muset překonat svého kolegu z Ryder Cupu Jona Rahma, který včera hřiště Congaree rozstřílel deseti birdie a jedinou chybku si schoval až na osmnáctku. První místo dělí s Kurtem Kitayamou, jenž je senzačně nejlepším domácím hráčem.

Solidně si opět vede početná jihokorejská enklává. Tom Kim a K. H. Lee upsali sedm ran, stejně jako Shane Lowry, Tyrrell Hatton či Billy Horschel, jen o úder zpět jsou Danny Willett či Max Homa.

Některým hvězdám se v Severní Karolíně naopak nedaří. Jordan Spieth je s +2 až dělený třiašedesátý, jen těsně pod parem hrají Justin Thomas a Rickie Fowler, který se ale oproti první rundě zlepšil o osm ran.