Paul i přes průměrné finále získal v nováčkovské sezóně první triumf

DP World Tour
Paul i přes průměrné finále získal v nováčkovské sezóně první triumf

Německý golfista Yannick Paul se při své premiérové sezóně na DP World Tour dočkal i prvního titulu, když o jedinou ránu zvítězil na Mallorca Golf Open. 


Yannick Paul si vítězství zcela jistě zaslouží díky neuvěřitelnému Moving day. Skóroval na šesti jamkách, odepsal ale hned devět úderů, neboť hned na třech jamkách zaznamenal eagle.

Dnes už to žádná hitparáda nebyla a 190. hráč světa se spíše trápil. Začal bogey, na osmnáctce ale díky birdie o jedinou ránu pro sebe urval premiérový titul. Ve finále nicméně hrál ránu nad par.

Smůlu měl jeho krajan Nicolai Von Dellingshausen a také Angličan Paul Waring, jemuž finálová runda sice vyšla (-5), jedna rána ale také scházela. Příležitost k druhému titulu během měsíce měl Ryan Fox, jenže finále načal double-bogey, nakonec zahrál tři nad par a musí se spokojit s dělenou čtvrtou pozicí.

Vše měl ještě na odpalu šestnáctky ve svých rukou Angličan Marcus Armitage. Na posledních třech jamkách ale přišel o čtyři rány a tedy i o titul, neboť na vítězného Paula ztratil tři rány.

Do TOP 10 se z Angličanů vešel také Dale Whitnell, z Němců poté Hurly Long. Domácím hráčům se tentokrát příliš nedařilo, nejlepší Alvaro Quiros skončil dělený třicátý, Rafa Cabrera-Bello o sedm pozic za ním.