McIlroy obhájil titul na CJ Cupu a je znovu světovou jedničkou

PGA TOUR
McIlroy obhájil titul na CJ Cupu a je znovu světovou jedničkou

Zatímco Scottie Scheffler předvedl podle očekávání nevýrazný výkon, Rory McIlroy na CJ Cupu obhájil titul a po dvou letech je znovu světovou jedničkou. 


Scottie Scheffler zvládl nejlépe druhé kolo, kdy upsal tři rány. Jinak hrál ale velmi průměrně, ve finále hrál jen ránu pod par a s celkovým skóre -1 obsadila dělené pětačtyřicáté místo.

O titul se tak hrálo někde úplně jinde. Ze začátku se do popředí dostal Jon Rahm, na úvodních pěti jamkách třikrát zaskóroval a šel do čela. Jenže od té chvíle už zaskóroval jen jednou, připsal dvě bogey a propadl se na dělené čtvrté místo.

S McIlroyem tak držel krok Kurt Kitayama. Konečně se mu povedlo odehrát čistou rundu, od dvanáctky už ale nezaskóroval a tak zůstal o ránu za Severním Irem. McIlroy vedl od šestky, kde trefil třetí birdie.

Na osmičce sice zachyboval, série čtyř birdie od dvanáctky do šestnáctky ale rozhodla o pohodlném triumfu pro majitele celkem třiadvaceti titulů z PGA Tour. McIlroy si mohl dovolit i ten luxus chybovat na posledních dvou jamkách.

Rory McIlroy tak obhájil triumf na CJ Cupu a je po více než dvou letech staronovou světovou jedničkou. Tímto honosným titulem se naposledy mohl pyšnit v červnu roku 2020.

TOP 10 zapsali v Jižní Karolíně K.-H. Lee, Sam Burns, Billy Horschel, Brendon Todd, senzačně také až 176. hráč světa Lee Hodges a Tommy Fleetwood, jenž zahrál parádní finálové kolo za 65 ran (-6).