Alker v životní formě, čtvrtý titul si ale málem rozbil

Alker v životní formě, čtvrtý titul si ale málem rozbil

Novozélanďan Steven Alker prožívá ve svých jednapadesáti letech životní sezónu. Získal již svůj čtvrtý titul a je velmi blízko k zisku Charles Schwab Cupu. 


Jednapadesátiletý Steven Alker ve své kariéře netriumfoval na PGA Tour, ani European Tour. Po přesunu do Champions Tour ale září. Od loňského listopadu si připsal už svůj pátý titul a míří za ziskem Charles Schwab Cupu.

Alker v květnu ovládl svůj první major KitchenAid Senior PGA Championship, na další titul se ale načekal. Přišel nyní, kdy na Dominion Energy Charity Classic v Richmondu porazil o jedinou ránu K.J. Choie.

Alker je tak nyní v čele průběžného pořadí Champions Tour a s náskokem více než pětiset tisíc dolarů jde do posledních dvou turnajů sezóny. Druhou pozici okupuje Pádraig Harrington, jenž skončil včera dělený třetí. 

Třetí Steve Stricker na turnaji nestartoval, Jerry Kelly obsadil dělené třetí místo spolu s Harringtonem, naopak pátému Miguelu Ángelu Jiménezovi se turnaj vyloženě nepovedl a s 55. místem spokojen být nemůže.

Na šestém místě průběžného pořadí Charles Schwab Cup je Ernie Els, který ve Virginii skončil dělený šestý, v sezóně si ale nepřipsal jedinou výhru.

Na závěr zpět k Alkerovi. Ten svůj pátý triumf na okruhu málem "oslavil" rozbitím trofeje. Ta ale naštěstí vydržela. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený PGA TOUR Champions (@pgatourchampions)