Herbert se rozhodl neobhajovat na Bermudách. Důvod překvapí

PGA TOUR
Herbert se rozhodl neobhajovat na Bermudách. Důvod překvapí

Australan Lucas Herbert měl v tomto týdnu možnost obhajovat svůj dosud jediný titul na PGA Tour. Na Bermuda Championship ale z překvapivého důvodu nestartuje. 


Na Butterfield Bermuda Championship získal Lucas Herbert zatím svůj jediný titul na PGA Tour. V tomto týdnu jej měl obhajovat, přednost dal ale návratu do své vlasti a svatbě svého kamaráda.

"Byl jsem na rozlučce a zúčastním se i svatby svého přítele. Do Spojených států se vrátím až v novém roce. Rád bych na Bermudách obhajoval, doufám, že se tam v příštích letech vrátím," uvedl Herbert pro GolfDigest.

Plánů na závěr letošního roku má ale dost. Rád by totiž zabojoval o finále DP World Tour v Dubaji. K tomu ale potřebuje uspět v Jihoafrické republice. "Tyto dva turnaje jsou pro mě speciální. Miluji hraní v Sun City a Dubaj je skvělé místo pro golf. V Dubaji jsem vyhrál a být mezi padesáti nejlepšími hráči znamená hodně. V JAR ale budu potřebovat opravdu dobrý výsledek. Jsem přesvědčen, že to zvládnu," doplnil Herbert.

Na DP World Tour odehrál zatím jen pět turnajů, jedním z nich bylo i The Open v St. Andrews, kde skončil dělený patnáctý. 

Bez ohledu na průběh DP World Tour má Herbert v plánu odehrát i dva domácí turnaje, konkrétně Australian PGA Championship a Australian Open. Poté se vrátí za oceán a opět bude bojovat na PGA Tour.