Turbulentní období zakončil Murray vážnou nehodou na skútru

PGA TOUR
Turbulentní období zakončil Murray vážnou nehodou na skútru

Americký golfista Grayson Murray má za sebou turbulentní období, které chtěl ukončit svým návratem na PGA Tour. Na Bermudách se ale zapletl do těžké havárie a rok 2022 pro něj nekončí vůbec dobře. 


Před pěti lety vyhrál Grayson Murray Barbasol Classic, jenže od té doby spíše paběrkoval. Vše vyvrcholilo loni, kdy musel opustit PGA Tour, aby se vyrovnal s psychickými problémy a také s užíváním návykových látek.

Letos se vrátil třeba třináctým místem na Mexico Open či zdoláním cutu na U.S. Open. Od turnaje Wyndham Championship se ale na PGA Tour neobjevil, a to především z toho důvodu, že na Korn Ferry Tour ztratil kartu.

Nyní mohl být Murray zpět, dostal pozvánku na Bermuda Championship, místo toho ale skončil v nemocnici. Byl totiž aktérem dopravní nehody, při které se srazila dvě auta a Murrayho skútr. 

Murray podle Golfweek utrpěl poškození vazů v koleni, pár okamžiků byl v bezvědomí a několik tržných ran muselo být zašito až padesáti stehy. Hned polovinu jich má Murray na obličeji.

Jen lehké zranění si z incidentu odnesl kedík Murrayho Douglas Schwimmer. I díky tomu tak mohl zůstat na Bermudách a přijal nabídku Johnsona Wagnera, který se na turnaj dostal právě díky nehodě Murrayho.

Povedený týden to ale nebude ani pro Schwimmera, neboť jeho náhradní zaměstnavatel zahrál během dvou kol dvě rány nad par hřiště a obsadil nepostupové 123. místo.