Kousková po vynikající sezóně přesedlala na výsadbu stromů

Kousková po vynikající sezóně přesedlala na výsadbu stromů

Sára Kousková po vynikající sezóně, kterou završila vítězstvím v celkovém pořadí LETAS Order Of Merit, v současné chvíli odpočívá a na pár chvil tak mohla vyměnit golfové hole za rýč. 


Sára Kousková triumfovala na LETAS Order Of Merit a zároveň se stala nováčkem roku na stejném okruhu, když dohromady nasbírala neuvěřitelných 2 592,18 bodu. Nyní česká golfistka, která si zajistila kartu pro Ladies European Tour, odpočívá a může se věnovat i několika projektům.

Jedním z nich byla i nedávná výsadba stromů společně s Nadací Tipsport. Poslední říjnový víkend se společně s dobrovolníky a s organizací Sázíme stromy zapojila do výsadby celkem sedmadvaceti ovocných stromů ve středočeské obci Kublov.

„Být součástí něčeho takového je skvělé a moc to pro mě znamená. Myslím si, že i moje generace si uvědomuje, jak na nás klimatická změna působí a jak je důležité pro to něco udělat,“ uvedla k akci Kousková.

S Nadací Tipsport Kouskovou pojí zájem o ekologii a tak tuto pozvánku s díky přijala. Nově vzniklá alej slivoní a třešní nyní dotváří krajinu na Křivoklátsku s výhledy do okolních lesů i na nedaleký hrad Točník.