Harman trefil eso, v Mexiku ale konkurenci drtí Henley

PGA TOUR
Harman trefil eso, v Mexiku ale konkurenci drtí Henley

Američan Brian Harman v průběhu druhého kola WWT Championship at Mayakoba trefil na tříparové čtyřce eso, na lídra Russella Henleyho ale ztrácí šest ran.


Třiatřicetiletý Russell Henley v Mexiku zatím svou konkurenci jednoznačně přehrává. V obou kolech zaznamenal po osmi birdie, neudělal jedinou chybu a na druhého Willa Gordona a taktéž Sama Rydera drží náskok tří ran.

O poznání hvězdněji obsazený turnaj než v minulém týdnu na PGA Tour odstartoval velmi dobře také Scottie Scheffler, jenž nedávno přišel o pozici světové jedničky. Na úvod se blýskl šesti birdie, včera už ale hrál pouze v paru a leaderboardem se propadl.

Opačná kola nám předvedl Collin Morikawa. Zatímco ve čtvrtek hrála světová devítka jen v paru, včera bez jediné chyby osmkrát zaskóroval a posunul se do první dvacítky. Ještě lépe si ale vedl Harry Higgs. S jedním eaglem a sedmi birdie zahrál kolo dne a klidně může na hřišti El Camaleon bojovat o titul.

Další dobré výkony předvádí v Mexiku Viktor Hovland. Ten útočí na třetí titul v řadě, po dvou kolech hraje za -8, a pokud chce přemýšlet nad dovršením hattricku, bude přecijen muset trochu zabrat.

Eso na tříparové čtyřce zahrál Brian Harman a posunul své skóre na -10.

Cut nastaven na -4 se pro tento týden netýká Tonyho Finaua, Erika van Rooyena, Ryana Palmera, Justina Rosea, Matta Wallace, Camerona Champa či Seppa Straky.