Moving day v Mexiku? Dvě esa i posílení vedení Henleyho

PGA TOUR
Moving day v Mexiku? Dvě esa i posílení vedení Henleyho

Russell Henley po více než pěti letech usiluje o svůj čtvrtý úspěch na PGA Tour, po třech kolech má k němu nakročeno poměrně výrazně. Moving day v Mexiku přineslo několik skvělých výkonů i dvě hole-in-one. 


Russell Henley tentokrát nasázel šest birdie, znovu ale nechyboval a kromě čtvrtého titulu má nakročeno i k tzv. bogey-free turnaji, jelikož během tří kol neudělal jedinou chybu.

V závěrečném flightu půjde s Willem Gordonem, jenž turnaj v Mexiku vedl po první rundě. Na Henleyho ale ztrácí šest ran, stejně jako Patton Kizzire. Na čtvrté pozici je nejlepší Evropan Seamus Power, který při Moving day trefil hole-in-one na tříparové osmičce a připsal si i dva parádní hole-outy do eaglu, respektive do birdie.

Na desítce poté jedinou ránu potřeboval Greyson Sigg a stal se tak třetím hráčem v turnaji, který zaznamenal eso. Sigg společně s evropským triem Schwab - Hovland - Detry ztrácí na lídra devět ran.

Do historie PGA Tour se mohl zapsat Joel Dahmen, na čtyřparové sedmnáctce byl milimetry od hole-in-one! Čtyřiatřicetiletý sympaták se svým typickým kloboukem by se stal teprve druhým hráčem na okruhu s esem na čtyřparu!