Henley se i přes podprůměrné kolo v Mexiku dočkal čtvrtého titulu

PGA TOUR
Henley se i přes podprůměrné kolo v Mexiku dočkal čtvrtého titulu

Po pěti a půl letech se Russell Henley konečně dočkal! V Mexiku sice předvedl podprůměrné finálové kolo, do něj si ale nesl takový náskok, že se o triumf již připravit nenechal. 


První čtyři jamky odehrál Russell Henley pouze v paru, zopakoval tedy svůj výkon z úvodní rundy. Jenže na pětce přišla první chyba v celém turnaji a někteří možná začali pochybovat, zda Henley zlomí svou smůlu z posledních let.

Zareagoval ale skvěle, třemi birdie v řadě se opět dostal do pohody a o titul jej už nikdo nepřipravil. A to i přesto, že v dalším průběhu ani jednou nezaskóroval a na šestnáctce si připsal další bogey.

Henley tak odehrál podprůměrné finále s -1 na kontě, druhého Briana Harmana ale porazil pohodlně o čtyři údery. Ani Harman ve finále úplně nezářil, i když pět birdie s čistou skórkartou není rozhodně špatné.

Kolo dne jednoznačně odehrál Scottie Scheffler, světová dvojka trefila sedm birdie, také eagle na čtyřparové trojce a posunula se až na dělené třetí místo. Další parádní výkon má za sebou Seamus Power. Irský golfista zahrál o víkendu bez jediné chybičky a vystoupal na stejnou pozici jako Scheffler.

Do desítky se vešel také Viktor Hovland, který ale třetí titul v řadě v Mayakobě nepřidal. Finálovou rundu odstartoval "dabláčem" na trojce, od té chvíle už ale nechyboval a díky pěti birdie vybojoval dělené desáté místo.