Fleetwood je po třech letech znovu vítězem na DP World Tour

DP World Tour
Fleetwood je po třech letech znovu vítězem na DP World Tour

Tři dlouhé roky musel Tommy Fleetwood čekat. Na Nedbank Golf Challenge se ale znovu dočkal, obhájil dlouho držený titul a získal už svůj šestý vavřín na okruhu DP World Tour. 


Po třech kolech měli nejblíže k titulu Thomas Detry a Rasmus Hojgaard. I přes sobotní kolo nad par byl ve hře i Luke Donald, který ztrácel dva údery. Dnes ale pro všechny tyto hráče přišlo zklamání.

Donald nezahrál jediné birdie, třikrát chyboval a propadl se na dělené třinácté místo. Stejně dopadl i Detry, který kromě tří birdie zachyboval hned osmkrát! A ani Dán nemohl být s finálovou rundou spokojen.

Na desítce sice trefil eagle, to už ale měl na svém kontě dvě bogey i jedno double-bogey z devítky. Poztrácel čtyři rány a končí na osmé pozici. Naopak perfektně si vedl flight třetí od konce.

A právě trio Sharma - Fox - Fleetwood si podělilo všechna tři první místa. Na osmnáctku šli se skóre -11 Fleetwood a Fox. A zatímco prvně jmenovaný málem zaskóroval, Fox si nedokázal ideálně přihrát a po bogey přenechal Fleetwoodovi titul bez play-off. 

Angličan získal svůj šestý titul na okruhu díky ráně dne z pětiparové čtrnáctky. Třetí ranou z bunkeru totiž poslal míček do jamky a upsal tolik potřebné dvě rány. Fleetwood na Nedbank Golf Challenge obhájil svůj titul, turnaj se totiž naposledy hrál právě v roce 2019.

Od té chvíle Fleetwood čekal na další zápis, a tak není divu, že jej po nepovedeném úderu Ryana Foxe a následném dohrání přemohly emoce.