Finau deklasoval konkurenci a za čtyři měsíce má tři tituly

PGA TOUR
Finau deklasoval konkurenci a za čtyři měsíce má tři tituly

Tony Finau na Houston Open deklasoval konkurenci, se skóre -16 turnaj ovládl a slaví už potřetí během necelých čtyř měsíců. 


Před finálovou rundou na hřišti Memorial Park měl Tony Finau v čele náskok tří ran na Angličana Bena Taylora. Právě 156. hráč se zdál nejvážnějším kandidátem na pronásledování Finaua, další hráči už totiž měli ztrátu sedmi a více úderů.

Jenže Taylor ve finále Houston Open předvedl podprůměrnou hru. Poprvé zahrál něco jiného než par na jedenáctce, kde ke všemu o ránu přišel. Tu si vzal ihned zpět na třináctce, nic dalšího už ale přidat nedokázal. Skóre -11 tak stačilo na třetí místo, což je i tak pro Taylora vynikající umístění.

Na druhou pozici se propracoval Tyson Alexander, který ve světovém žebříčku figuruje až za Taylorem. Alexander potřetí v turnaji zahrál 66 ran (-4) a ve svých čtyřiatřiceti letech vybojoval své první umístění v TOP 25. Díky druhé pozici si přišel na více než 900 tisíc dolarů.

Vítězný Tony Finau ovšem neměl konkurenci. Výhru mu zajistilo famózní druhé kolo s deseti birdie a jen dvěma bogey, včera bylo hotovo po první devítce, na které bez jediné chybky čtyřikrát zaskóroval. 

V jedné chvíli měl Finau náskok až devíti ran, na druhé devítce už nicméně nezaskóroval, třikrát zapsal bogey a druhého Alexandera tak porazil "jen" o čtyři rány. Na okruhu získal svůj pátý titul, z toho třetí od letošního července.

Do TOP 10 se vešel také největší adept na vítězství, Scottie Scheffler dělí deváté místo spolu s Garym Woodlandem nebo Justinem Rosem. O ránu lépe zahráli Aaron Rai a Adam Hadwin, další místo v TOP 5 poté vybojoval Švéd Alexander Noren.