McIlroy nezářil a po prvním kole finále je v čele DP World Tour Fitzpatrick

DP World Tour
McIlroy nezářil a po prvním kole finále je v čele DP World Tour Fitzpatrick

Pokud by dnešním úvodním kolem skončil závěrečný turnaj DP World Tour, z celkového triumfu by se ve Spojených arabských emirátech radoval Matt Fitzpatrick. 


Na DP World Tour Championship na hřišit Jumeirah Golf Estates se rozjel finálový turnaj DP World Tour. Největším favoritem na zisk celkového vítězství je Rory McIlroy, který by mohl napodobit Henrika Stensona a jako druhý hráč v historii ovládnout celkové pořadí PGA Tour i DP World Tour.

Jenže po prvním kole o své virtuální vedení přišel. McIlroy totiž na úvod zapsal hned čtyři bogey, a ačkoliv pětkrát zaskóroval, po úvodní rundě dělí dvaadvacátou pozici. O dvě rány hůře skončil Ryan Fox, druhý muž pořadí. Stejně poté zahrál Shane Lowry, dvě rány nad par kvůli dvěma double-bogey hrál Viktor Hovland, Richard Bland je až 49. po výsledku 77 (+5).

Na opačné straně leaderboardu jsou dva Angličané. Sedm ran pod par dokázali upsat Tyrrell Hatton, majitel jednoznačně nejhezčího puttu v prvním kole, a Matt Fitzpatrick, jenž se z třetí pozice dostal do virtuálního vedení.

Oba se tak zítra představí v 9:45 našeho času v závěrečném flightu.

Jen o ránu zpět je Alex Noren, v předposlední skupině na něj čeká Adri Arnaus. Vynikající závěr prožil Tommy Fleetwood, z posledních šesti jamek vytěžil tři birdie a se skóre -4 je dělený pátý stejně jako například Rasmus Hojgaard.