Hatton s Fitzpatrickem stále vedou, McIlroy si dal šanci

DP World Tour
Hatton s Fitzpatrickem stále vedou, McIlroy si dal šanci

Tyrrell Hatton a Matt Fitzpatrick si svůj flight zopakují i ve třetím kole DP World Tour Championship, neboť jsou nadále v děleném vedení. Rory McIlroy se zlepšil, vítězem sezóny by ovšem stále nebyl.


Zatímco Ryan Fox zahrál druhé kolo ve Spojených arabských emirátech pouze v paru a je ze hry venku o celkový triumf, Rory McIlroy se dnes dokázal zlepšit. Do patnáctky přitom hrál pouze v paru.

Na posledních třech jamkách ale ubral čtyři údery, celkem se dostal na -5 a posunul se na dělené jedenácté místo. I přesto by ale v současné podobě leaderboardu celkový triumf neurval.

V čele je totiž nadále Matt Fitzpatrick, společně s krajanem Tyrrellem Hattonem. Oba zahráli stejně i druhou rundu. Lepší start měl Hatton, z úvodních pěti jamek vytěžil čtyři birdie, zatímco Fitzpatrick pouze jedno.

Hatton ale následně začal chybovat, to Fitzpatrick připsal v kole jediné bogey na čtyřparové dvanáctce a oba tak své skóre posunuli na -12 a i zítra půjdou spolu v závěrečném flightu.

Ránu druhého kola si na hřišti Earth Course v Jumeirah Golf Estates připsal Richie Ramsay, jenž na osmnáctce trefil parádní hole-out do eaglu. Díky tomu se vyrovnal například zmíněnému McIlroyovi na -5.