McIlroy králem PGA Tour i DP World Tour. Poslední turnaj ovládl Rahm

DP World Tour
McIlroy králem PGA Tour i DP World Tour. Poslední turnaj ovládl Rahm

Rory McIlroy napodobil Henrika Stensona a jako druhý hráč v historii vyhrál celkové pořadí PGA Tour i DP World Tour. Ve finálovém turnaji poté uspěl Španěl Jon Rahm.


Rory McIlroy je světovou jedničkou, vítězem FedEx Cupu a také vítězem celkového pořadí ročníku DP World Tour. Co mu chybí? Jednoznačně major titul, což potvrzoval v poturnajovém rozhovoru.

Největším soupeřem McIlroye byl dlouhou dobu Matt Fitzpatrick. Ten ale dnes nezazářil, zahrál dokonce ránu nad par a propadl se až na dělenou pátou pozici. Čtvrtý McIlroy udělal ve finále jen dvě chybky, šestkrát zaskóroval a Fitzpatricka porazil o tři rány.

Na dělenou druhou pozici doputovali Tyrrell Hatton a Alex Noren. Především Švéd dlouhou dobu trápil Jona Rahma, dostal se k němu i na rozdíl jediného úderu. Rahm byl ale téměř bezchybný.

Z odpaliště mu to sice nešlo a trefil jen pět fairwayí ze čtrnácti. Okolo greenů ale hrál famózně, šest birdie je toho důkazem. Rahm tak potřetí triumfoval na DP World Tour Championship a potvrdil svou úžasnou podtzímní formu.