Japonsko přitáhlo hvězdy, Mito Pereira jen těsně pod vrcholem

Japonsko přitáhlo hvězdy, Mito Pereira jen těsně pod vrcholem

Na Japan Golf Tour se v tomto týdnu odehrál známý turnaj Dunlop Phoenix. Ten opět dokázal přitáhnout několik známých jmen z PGA Tour a třeba takový Mito Pereira hrál v prefektuře Miyazaki o titul.


Zatímco DP World Tour o tomto víkendu vyvrcholila a na PGA Tour se hraje RSM Classic, kvalitně obsazený turnaj se hrál i v japonské prefektuře Miyazaki. Ve Phoenix Country Clubu se již dříve podařilo vyhrát několika elitním golfistům.

Na konci 20. století se radovali třeba Tom Watson, Lee Westwood nebo Thomas Björn, dvakrát zde slavil Tiger Woods, svůj titul z Japonska následně obhájil Luke Donald a v letech 2016 a 2017 také Brooks Koepka.

Na Japan Golf Tour nyní zavítala další známá jména. Turnaje se zúčastnili světová patnáctka Tom Kim, dvaatřicítka Corey Conners, čtyřiatřicítka Aaron Wise a také devětačtyřicítka Mito Pereira.

Nejlépe si nakonec vedl ten nejhůře postavený z těchto čtyř jmenovaný. Pereira dokonce bojoval o titul, musel se ale sklonit před domácím Kazuki Higou, který ve finálovém kole zahrál pět birdie a jeden eagle a o víkendu byl bezchybný.

Tom Kim s výsledkem -16 skončil dělený čtvrtý, do TOP 10 se jen těsně nevešel Corey Conners, jenž s výsledkem -12 obsadil dělenou jedenáctou pozici.