V SAE vede Rahm, vítězem ročníku DP World Tour by se stal McIlroy

V SAE vede Rahm, vítězem ročníku DP World Tour by se stal McIlroy

Zatímco poslední flight ve složení Tyrrell Hatton - Matt Fitzpatrick zůstal za očekáváním, Rory McIlroy s Jonem Rahmem předvedli vynikající kolo a výrazně si řekli o své tituly.


Do třetice už si to Matt Fitzpatrick a Tyrrell Hatton nerozdají. Hatton měl vynikající rozjezd a na úvodních sedmi jamkách třikrát zaskóroval. Jenže druhá devítka se mu hrubě nevydařila a na osmnáctce tak zachraňoval alespoň celkový par.

Fitzpatrick naopak na první devítce zahrál ránu nad par hřiště, na té druhé třikrát zaútočil a dostal se na skóre -14, které stačí na druhou pozici. Potřetí tak půjde Fitzpatrick v posledním flightu, tentokrát ale s Jonem Rahmem.

Ten zahrál kolo dne za 65 ran, připsal sedm birdie a neudělal jedinou chybu. Rahmovi se dokázali vyrovnat Adrian Meronk a také Rory McIlroy. Ten začal bogey, po eaglu z dvojky přišel o další ránu, ale následně už jen skóroval.

McIlroy předváděl vynikající rány z týčka, parádně puttoval a se skóre -12 se dostal nejen do hry o titul. V současné chvíli by se zároveň stal vítězem celého ročníku DP World Tour.